"Τα προβλεπόμενα και όσα παραβλέπονται" (1ο μέρος...αντιβιοτικά)



"Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης" μάς θυμίζει η ρήση του θυμόσοφου λαού. Πέραν όμως της θύμισής της μάς επισημαίνει και ρεαλιστικά στοιχεία της επικαιρότητας. Δηλαδή, μαρτινό γδάρσιμο και άσχημο παλούκωμα, ήτοι ένας μήνας (ημερολογιακά ο πρώτος της άνοιξης) ο οποίος εγκαθιδρύει πλέον και τις καταδικαστικές αποφάσεις των εξουσιαστών (συμμέτοχων και ακολούθων της χούντας) σε βάρος των τωρινών και των επόμενων γενιών νεοελλήνων.
Από πρώτη κιόλας του πρώτου ανοιξιάτικου μηνός, λαμβάνουν σάρκα και οστά τα όσα συναποτελούν εξανθρωπίζοντας σε δήμιο τις αποφάσεις της δοτής εξουσίας. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μηδενισμός των κλαδικών συμβάσεων, εξαφάνιση της εργασιακής διαιτησίας, απολύσεις υπαλλήλων, ξεπούλημα ΔΕΚΟ (κερδοφόρων και μη) κοκ. Γενικότερα, αποδεικνύεται μία ανοιξιάτικη δολοφονικά ολιστική κατάτμιση (τεμαχισμός είναι πιο ορθόν) της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας των πολιτών σε εκατοντάδες μικρά κομμάτια, οία μεταφράζονται σε υποτέλεια, καταστροφή και σταδιακή εξαφάνιση. Η εξαφάνιση του ενεργού ιστορικού ατόμου στη νεοελληνική πραγματικότητα τείνει προς υλοποίηση μέσω της δραστικής εξαφάνισης/αντικατάστασης των αποτελεσματικών και επώνυμων φαρμάκων από το κοντινό μέλλον της εισαγωγής φαρμακοσκευασμάτων από την αλλοδαπή (Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κοκ).
Στα προβλεπόμενα λοιπόν εντάσσεται καθολοκληρίαν η σταδιακή εξασθένιση του ανοσοποιητικού ανθρώπινου συστήματος των ελλαδικών κατοίκων και σε αυτά που παραβλέπονται...τι άλλο, από την αναξιοπάθεια της υγιούς αξιοπρέπειας των πολιτών. Αν αυτό το κράτος χαρακτηρίζεται εδώ και δεκαετίες ως άρρωστο με το Ε.Σ.Υ. "να μας σκοτώνεις", πλέον στη ρότα του προσδόκιμου υπερκέρδους εισέρχεται το επιβαλλόμενο άλγος των πολυεθνικών και των εταιρειών φαρμακευτικών σκευασμάτων καθιστώντας μας πειραματόζωα με ημερομηνία λήξης, δηλαδή αναλώσιμους ανθρωποπίθηκους. Η ανθρωπότητα των πιθήκων του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν δηλώνει συντεταγμένα παρούσα!  

Για αρχή ας αναφέρουμε την ιστορία που παγιώνεται εδώ και χρόνια και που εύκολα για τον οποιοδήποτε είναι να διαπιστώσει πως ο ανθρώπινος οργανισμός αποδυναμώνεται εν είδει θωράκισής του από τους ιούς και τις λοιμώξεις. Αποτελεί ακλόνητο τεκμήριο το γεγονός ότι η υπερσυνταγογράφηση αντιβιοτικών έχει δημιουργήσει ανθεκτικά βακτήρια στα φάρμακα, τη στιγμή που σε πλείστες των περιπτώσεων τα αντιβιοτικά είναι απλώς περιττά. Για τις πολυεθνικές βιομηχανίες παρασκευής φαρμάκων όμως όχι, πολλώ δε μάλλον για τις θυγατρικές τους, προς όφελος των οποίων, στην περίπτωση της Ελλάδος και μόνο παγκοσμίως, ισχύει μία σκανδαλώδης διάταξη, μέσω της οποίας οι θυγατρικές των φαρμακοβιομηχανιών απαλάσσονται από τη φορολογία σε ποσοστό μέχρι και 16%. 
Αναφορικά στη Βρετανία, η χώρα αντιμετωπίζει μια μαζική αύξηση σε αυτού του είδους τα ανθεκτικά βακτήρια, που προκαλούν μόλυνση στο αίμα, κυρίως εξαιτίας του escherichia coli (E. coli).
Τα βακτηρίδια προσαρμόζονται πολύ εύκολα και ακολούθως, προκειμένου να επιβιώσουν, μεταλλάσσονται γενετικά σε μικρό χρονικό διάστημα μερικών μηνών. Τα αντιβιοτικά παρόλη τη μερική τους αποτελεσματικότητα, εν τούτοις δεν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν όλους τους ανθεκτικούς, πλέον, μικροοργανισμούς. 
Όσο αυξάνεται η ανθεκτικότητα του βακτηριδίου άλλο τόσο αυξάνονται και οι πιέσεις για πιο ισχυρά φάρμακα (carbapenems), που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα και παράλληλα ένα επιπλέον κέρδος στις φαρμακοβιομηχανίες. 
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα βλαβερά από τα ωφέλιμα βακτηρίδια. Έτσι, όταν εξουδετερώνουν όλα τα βακτηρίδια αδιάκριτα, δημιουργούνται προβλήματα υγείας στον άνθρωπο, καθώς εξασθενεί η γαστρική χλωρίδα.
Επιπλέον, αξίζει να προσθέσουμε στην συγκεκριμένη πρώτη αναφορά πως εύλογα υπάρχει σύνδεση των αντιβιοτικών με ψυχιατρικές παθήσεις, πέραν της αύξησης του σωματικού βάρους. Σε επιστημονική εργασία, σε σχέση με την εξουδετέρωση των «καλών» στομαχικών βακτηριδίων,  οι ερευνητές ανακάλυψαν πως πέρα από την διάρροια και τον πόνο στο στομάχιτα αντιβιοτικά που χορηγήθηκαν σε ποντίκια οδήγησαν και σε αλλαγή συμπεριφοράς.
Η Ελλάδα λοιπόν, με τα περίπου 10 εκατ. κατοίκους είναι μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η πρώτη χώρα στην κατανάλωση αντιβιοτικών, ενώ χαρακτηριστικά, ο ένας στους δέκα αγοράζει φάρμακα από το φαρμακείο της γειτονιάς του, χωρίς την απαραίτητη συνταγή του γιατρού.

Σχόλια